Descriere
Suplimentul alimentar 5 HTP Slabire este un produs atent formulat pentru controlul greutatii corporale si sustinerea organismului în timpul curelor de slabire. Acest demers este cu atât mai important cu cât ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant, iar rutina asociata odihnei active (exercitii fizice) si pasive (somn) este tot mai haotica sau insuficienta. La aceasta se adauga alimentatia tot mai procesata, plina de toxine si cu un profil nutritional dezechilibrat. Toti acesti factori de stres, împreuna cu un program de lucru supraîncarcat, o hidratare insuficienta si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), pot duce la cresterea poftei de mâncare, încetinirea metabolismului si, pe cale de consecinta, acumularea de kilograme în plus. Pe de cealalta parte, urmarea unor diete cu restrictii alimentare foarte severe poate avea un impact negativ asupra nivelului de energie si a starii psiho-emotionale.De aceea, suplimentele ce au la baza compusi activi precursori ai serotoninei (5-HTP), compusi ce usureaza digestia si asimilarea nutrientilor (Bromelaina), compusi ce stimuleaza sistemul nervos central (Ceaiul verde) si compusi ce optimizeaza metabolismul energetic celular (ALCAR) sunt o solutie naturala si la îndemâna pentru sustinerea organismului si combaterea acestor factori cu impact negativ asupra sanatatii noastre psihice si fizice.Prin sinergia compusilor activi din extractele naturale, produsul 5 HTP Slabire contribuie la mentinerea unei greutati corporale optime si la sustinerea organismului în perioadele de cura de slabire. Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o actiune: energizanta, de echilibrare la nivel psiho-emotional, digestiva, de optimizare a metabolismului energetic celular si antioxidanta.Ingrediente/3cps/zi: 5-HTP (extract de Griffonia simplicifolia) 306mg, Bromelaina (extract de Ananas – Ananas comosus) 306mg, Extract de Ceai Verde (Camellia sinensis) 204mg, Acetil-L-canitina 204mg, maltodextrina, gelatina (capsule).Mod de administrare: Adulti: 2-3 capsule pe zi, cate 1 capsula inainte de mesele principale. Se recomanda 3 cure succesive a cate 45 de zile cu pauze de 1 saptamana intre cure. Contraindicatii: nu se administreaza persoanelor cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. A se pastra bine inchism ferit de lumina si umiditate, la maximum 25 grade C.Produs in RomaniaPrezentarea compusilor activi:Extractul de Griffonia simplicifolia este un arbust originar din Africa centrala si de vest. Aceasta este una dintre cele mai bogate surse naturale de Hidroxitriptofan (5-HTP). 5-HTP este un aminoacid precursor direct al serotoninei, ce este supranumita neurotransmitatorul encefalic al „fericirii”.Bromelaina este un amestec de enzime digestive vegetale extrase, de obicei, din tulpina sau fructul de Ananas (Ananas comosus). Acesta este o planta tropicala, originara de pe continentul american, ce apartine familiei Bromeliaceae si a carei fructe sunt comestibile. Bromelaina este cunoscuta înca din anul 1891 când a fost izolata pentru prima data de catre chimistul venezuelan Vicente Marcano. Aceasta are o actiune proteolitica – de digerare a proteinelor, scindându-le în peptide sau chiar aminoacizi ce sunt mult mai usor absorbiti de catre tractul digestiv fata de molecula proteica initiala. De aceea, bromelaina împreuna cu alte enzime proteolitice este deosebit de folositoare în dietele preponderent carnivore sau înalt-proteice. Datorita dimensiunilor sale scazute, bromelaina poate strabate bariera digestiva, ajungând în sânge si putând actiona si în alte parti ale organismului, diferite de tractul digestiv. Din pacate, similar cu majoritatea complexelor enzimatice, acestea sunt termolabile, inactivându-se în prezenta temperaturilor crescute. Astfel, pentru un aport suficient de enzime este recomandat consumul fructelor si legumelor proaspete sau suplimentarea cu preparate enzimatice precum cel de fata.Ceaiul verde (Camellia sinensis) face referire atât la planta cât si la bautura obtinuta din frunzele acesteia. Arborele de ceai este originar din Asia si subcontinentul Indian, acesta fiind cultivat în special pentru frunzele sale ce sunt prelucrate pentru obtinerea diferitelor infuzii, decocturi sau extracte lichide si uscate. Aceste extracte sunt în mod natural bogate în polifenoli, cei mai cunoscuti fiind epigalocatechinele (EGCG), epicatechinele si flavanolii. De asemenea, în functie de tipul extractiei, mai pot fi prezente, în cantitati variabile, si flavonoidele precum quercetina, miricetina si campferolul. Nu în ultimul rând, extractele de Ceai verde contin, cel mai adesea, si cofeina si/sau teina, celebrul compus responsabil cu stimularea sistemului nervos central.Acetil-L-Carnitina (ALCAR) este unul dintre elementele esentiale ale metabolismului energetic. Aceasta este un aminoacid sintetizat din lizina si metionina în rinichi si ficat si depozitat în muschii scheletici si inima. Rolul sau este acela de a transporta acizii grasi cu lant lung pentru a fi arsi (oxidati) în mitocondrii (supranumite “uzinele energetice” ale celulei). Astfel, prin acest proces este produsa energia (ATP) necesara bunei functionari a organismului. Forma acetilata a L-carnitinei este cea mai raspândita în natura, acesta fiind un indicator al biodisponibilitatii sale crescute. Pentru bebelusii nascuti prematuri si cei cu anumite defecte genetice, productia endogena de L-carnitina este insuficienta, transformând acest compus într-un aminoacid conditionat esential. Similar, datorita prezentei sale aproape exclusiv în carnea rosie si lactate, acest compus poate avea nivele mai scazute la persoanele vegane sau vegetariene. În aceste cazuri, se recomanda suplimentarea sa. Suplimentarea este utila si în dietele ketogenice sau cele bogate în grasimi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.